Άυλο Πύαρ - Γιώργος Ρούσκας


Άυλο Πύαρ - Γιώργος Ρούσκας
Ποιητική Συλλογή - Εκδόσεις Χίλων, 2013



Η ποιητική συλλογή του Γιώργου Ρούσκα «Άυλο Πύαρ», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χίλων, αποτελεί μια δικαίωση για την μοντέρνα ελληνική ποίηση. Μια δικαίωση για όλους αυτούς, για όλους εμάς, που μας αρέσει να χανόμαστε στα μονοπάτια αυτής της τέχνης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική έκδοση που ικανοποιεί τον αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος. Με ένα στολίδι εξώφυλλο, εξαιρετικής αισθητικής, φιλοτεχνημένο από τον ίδιο τον ποιητή, χαρτί που μοσχοβολά (για τους «μυημένους») και μια ιδιαίτερη γραμματοσειρά που δίνει άλλη προοπτική στα γράμματα και τις λέξεις.

Τα ποιήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, ενώ εκ πρώτης όψεως δείχνουν «επίγεια», αφήνουν μια επίγευση ονείρου. Σε καμία περίπτωση απατηλού, μα πέρα ως πέρα ικανού και πραγματοποιήσιμου. Μια τρανή επαλήθευση της σπουδαιότητας της πρωταρχικής μας ύλης. Αυτής που θα παίξει  καθοριστικό ρόλο στην πορεία και στην εξέλιξη μας.

Το μόνο σίγουρο για τον αναγνώστη, είτε είναι φίλος της ποίησης είτε όχι, είναι η βίωση έντονων συναισθημάτων, καθώς ο ποιητής Γιώργος Ρούσκας διαθέτει μία φυσική δυναμική ευγένεια και μία μοναδική ικανότητα να «ζωγραφίζει» με λέξεις, τα πιο σημαντικά κάστρα της ζωής μας, όπως είναι οι «διαδρομές» στον χώρο και στον χρόνο, ο έρωτας κι ο πόνος!

Όσοι από εσάς δείτε τον εαυτό σας μέσα στους στίχους των ποιημάτων αυτής της συλλογής, μην απορήσετε. Ναι, μιλούν για εσάς! Και μην ξεχνάτε, πως ένας ταλαντούχος ποιητής δεν είναι μόνο ένας καλός γλωσσοπλάστης μα κυρίως ένας αληθινός μάντης καλών οιωνών.

Ένα υπέροχο ποιητικό ταξίδι, μέσα από το «Άυλο Πύαρ» του Γιώργου Ρούσκα.

Ματίνα Κ. Καρελιώτη








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ωδή στα χέρια σου - Pablo Neruda

«Χωρίς πάθος, κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα.»

«Σμύρνη μου» - Σάββας Ακούσογλου