Χωρίς - Σέργιος Μαυροκέφαλος


Χωρίς - Σέργιος Μαυροκέφαλος
Εκδόσεις ΑΩ, 2014

Στην συλλογή ποιημάτων που φέρει τον τίτλο «ΧΩΡΙΣ», ο Σέργιος Μαυροκέφαλος λιώνει το στέαρ της απόγνωσης, εκθέτοντας  δημόσια το σκοτάδι, το «θάνατο», την απόρριψη, εν γένει το τραύμα του «δίχως» μα και το φως της λύτρωσης που αναζητά ο καθένας μας, εκείνες τις σκουρόχρωμες στιγμές που αναπόφευκτα θα βιώσουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ο Σέργιος δεν κάνει πίσω στα ποιήματα του. Ο έντονος λυρισμός και οι υπερβατικές εικόνες που δημιουργεί, γίνονται ανηλεή χτυπήματα στο κίτρινο πρόσωπο της μοναξιάς και με έμμεσο τρόπο  μας επισημαίνει πως οι γέφυρες που μας ενώνουν, πολλές φορές σπάζουν αλλά δεν είναι απαραίτητη η πτώση μας στους θανατερούς καιάδες της απόρριψης. Υπάρχει το ενδεχόμενο ενός εδάφους καλυμμένου από πλούσιο, απάτητο πάλλευκο χιόνι που θα απορροφήσει τον μαυροπίνακα του πόνου μετατρέποντας τον σε κάτασπρο χαρτί έτοιμο να γραφτεί από αρχής.

Τέλος, ο ποιητής,  μας δίνει την ευκαιρία μέσα από την προσωπική οπτική της αλφάβητου, να ορίσουμε εκ νέου το Α και το Ω της ζωής μας, συμβουλεύοντας μας ταυτόχρονα «να θυμόμαστε (πάντα) μετά την διαγραφή»!

«ΧΩΡΙΣ» φόβο λοιπόν, μα με πάθος αναμφισβήτητα , καλή ποιητική ανάγνωση!

Ματίνα Κ. Καρελιώτη




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ωδή στα χέρια σου - Pablo Neruda

«Χωρίς πάθος, κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα.»

«Το στενό της Διδότου» - Ματίνα Κ. Καρελιώτη